Bloggen om Tanken

Här är den! En blogg om mina (en vänsterorienterad ungdoms) tankar om människan och mänskligheten. Här bearbetas ideologier både ytligt och med ett djup, där alla åsikter genomsyras av tanken om allas lika och ovärderliga värde. Bloggens innersta mening är att bearbeta mig själv och mina tankar. Detta görs genom mitt eget skrivande, men också genom andras tankar om mina. Hela bloggen ska vara utan begränsningar när det gäller filosofiska tänkanden, men detta kommer inte begränsa dess diskussioner om aktuella händelser. Allt ifrån tanken om livets mening till hurvida svenskan ska vara Sveriges officiella språk eller inte kan tas upp. Mycket av det kommer också göra det.

Vem är Människan? Vad är Mänsklighet?

Dessa frågor är bloggens verkliga diskussionsområde. Det är ett djup som inte går beskriva, frågor som kanske aldrig kan besvaras. Men jag har en tanke, som jag genom denna blogg vill utveckla. Frågor om människan vill gott? Frågor om människan vill ont? Eller det kanske inte finns något gott eller ont, blott åsikter och tankar om det?

Vad är Socialism? Vad är Liberalism? Konservatism? Anarkism?

Vad är Kapitalism?

Och lever vi idag i det samhälle vi ska leva i?

Finns det ett såndant?

Hur som helst... i princip alla teorier om hur saker och ting ska vara, anser det vara något annat än vad det är idag. Just det här ska jag diskutera, och just det här, ska jag bearbeta och lägga min åsikt i. Jag ska genomsyra detta, genom tanken om allas lika och ovärdeliga värde.

Och genom denna tanke också genom tanken om frihet. Min syn på frihet.

För denna fråga är en av de mest väsentliga:

Vad är frihet?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0